Jedálny lístok – Jedáleň

Jedáleň & bufet DRIEŇOVÁK

Jedálny lístok

Pondelok, 20.5.2019:  

polievka: paradajková s mrveničkou (1,3)                                              /k menu v cene/

A: hlivový perkelt s haluškami (1,3,7)                                                                /3,60€/

B: vypr.kurací rezeň, varené zemiaky s vňaťkou, šalát z čínsk.kapusty (1,3)    /3,90€/

C: zeleninový šalát s tromi druhmi syra, dresing, toast (1,3,7)                           /3,90€/

D: tortilla plnená mexickou zmesou z hovädzieho mäsa, šalát z číns.kap.(1,3) /4,30€/

Utorok, 21.5.2019:    

polievka: šošovicová na kyslo (1,7)                                                       /k menu v cene/

desiatová polievka: gulášová (1)                                                                         /1,50€/

A: ryžový nákyp (7)                                                                                            /3,60€/

B: lasagne zapečené s kuracím mäsom, špenátom a syrom (1,3,7)                    /3,90€/

C: vyprážaný hermelín na zeleninovom šaláte, dresing, toast (1,3,7)                /3,90€/

D: zbojnícke soté v zemiakovej placke, kapustový šalát (1,3,7)                        /4,30€/

Streda, 22.5.2019:

polievka: hovädzí vývar (1,3,9)                                                              /k menu v cene/

desiatová polievka: gulášová (1)                                                                         /1,50€/

A: bryndzové pirohy (1,3,7)                                                                                /3,60€/

B: restovaná kuracia pečienka, ryža,uhorka (1)                                                  /3,90€/

C: zeleninový šalát s lososom, dresing, toast (1,3,4,7)                                       /3,90€/

D: hovädzia sviečková na smotane, knedľa  (1,3,7)                                           /4,30€/

Štvrtok, 23.5.2019:    

polievka: frankfurtská (1)                                                                      /k menu v cene/

desiatová polievka: držková (1)                                                                           /1,50€/

A: vyprážaný syr, varené zemiaky, tatárska omáčka (1,3,7)                               /3,60€/

B: kuracie rizoto, uhorka (7)                                                                               /3,90€/

C: zeleninový šalát s morčacími prsiami, dresing, toast (1,3,7)                          /3,90€/

D: pečené kačacie prsia na jablkách, americké zemiaky                                     /4,90€/

Piatok, 24.5.2019:

polievka: hráškový krém s krutónmi (1,3,7)                                         /k menu v cene/

A: slivkové gule /mak, strúhanka/ (1,3,7)                                                           /3,60€/

B: vyprážaný bravčový rezeň, zemiakový šalát (1,3)                                         /3,90€/

C: grilovaný hermelín na zeleninovom šaláte, dresing, toast (1,3,7)                  /3,90€/

D: hovädzí tokáň na víne, slovenská ryža, uhorka (1,3)                                     /4,30€/

 

Zoznam alergénov: 1-obilniny obsahujúce lepok, 2-kôrovce a výrobky z nich, 3-vajcia a výrobky z nich, 4-ryby a výrobky z nich, 5-arašidy a výrobky z nich, 6-sójové zrná a výrobky z nich, 7-mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy, 8-orechy (mandle, lieskové, vlašské, kešu, pekanové, queenslandské, para orechy, pistácie), 9-zeler a výrobky z neho, 10-horčica a výrobky z nej, 11-sezamové semená a výrobky z nich, 12-oxid siričitý a siričitany, 13-vlčí bôb a výrobky z neho, 14-mäkkýše a výrobky z nich

Mäso v surovom stave na jednu porciu je 120g, príloha 200 g

Spolu  porcia hlavné menu = 320g

Ak je k menu šalát =80g, polievka=330ml

330ml